Izbori 26. aprila

Izbori 26. aprila

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održaće se u zakonskom roku, 26. aprila sledeće godine, piše Politika, pozivajući se na svoja saznanja.

Da bi građani tog dana izašli na birališta, zakonom je propisano da izborna kampanja traje od 45 do 60 dana.

Kako “Politika” saznaje, izbori će biti raspisani 8. marta.

Građani bi, navodi list, sredinom marta izašli na birališta da predsednica Vlade Ana Brnabić nije tokom proteklog vikenda zamolila predsednika Aleksandra Vučića da izbore raspiše u poslednjem zakonskom roku. On je prihvatio njenu molbu, a definitivno će konačnu odluku doneti Glavni odbor Srpske napredne stranke koji će se održati 28. decembra u Beogradu, navodi ovaj list.

Iako je poslednji termin kada su mogli da budu raspisani izbori bio 3. maja, u vrhu SNS nije razmatran ovaj termin zato što će, gotovo izvesno, veći broj građana spojiti prvomajske praznike sa vikendom i jedan broj glasača neće biti kod kuće.

“Postojale su dve mogućnosti – da izbori budu raspisani 19. aprila i sedam dana kasnije, i kada se pogleda kalendar, lako je zaključiti zašto će se izbori održati 26. aprila. Vaskrs je 19. aprila i teško je poverovati da bi toga dana oni koji su religiozni prihvatili da izađu na izbore”, rekao je jedan od članova Predsedništva SNS koji nije želeo da bude imenovan.

KOMENTARIŠI