Izgradnja infrastrukture na PK „Drmno“: Nova saobraćajna komunikacija

Izgradnja infrastrukture na PK „Drmno“: Nova saobraćajna komunikacija

Nastavljena modernizacija saobraćajnica, Foto: Energija kostolac

Nastavlja se projekat izgradnje 3.500 metara asfaltnog puta duž zapadne granice ležišta kopa do trafostanice „Rudnik 4“.

Tokom jeseni gradiće se saobraćajni put u dužini od 1.170 metara. U 2020. godini izgrađeno je oko 1.300 metara puta na zapadnoj trasi, kao i stacionarni asfaltni put na istočnoj strani kopa u dužini od oko 1.400 metara.

Urađen je i projekat za izgradnju novog kontejnerskog naselja, koje će se nalaziti neposredno pored TS „Rudnik 4“. Reč je o savremenom kontejnerskom naselju za smeštaj oko 400 radnika.

− Nedavno je završen postupak javne nabavke o izgradnji novog puta od Arheološkog parka „Viminacijum“ do budućeg kontejnerskog naselja, kako bi se rasteretile postojeće saobraćajnice. Novi saobraćajni put, koji će se graditi tokom jeseni, biće dugačak 1.170 metara, a širok šest. Pored toga, predviđena je i izgradnja parking prostora od 7.000 kvadratnih metara − rekao nam je Ivan Đukić, rukovodilac Sektora za nadzor investicija na površinskim kopovima.

Izgradnja infrastrukturnih objekata je veoma značajna za dobro funkcionisanje kopa. Prošle godine urađen je na istočnoj strani stacionarni asfaltni put kojim se silazi u kop.

KOMENTARIŠI