Foto: Urban City

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je danas, 8. oktobra radove na izgradnji transfer stanice i reciklažnog centra pored deponije Jeremino polje.

Foto: Urban City

Po rečima Miodraga Mutavdžića, nadzornog organa na izgradnji iz firme “Beohidro”, završeno je dve trećine radova. Pet meseci posle početka radova naziru se konture 11 objekata. Mutavdžič je posebno naglasio važnost objekta za pranje točkova u ekološkom smislu.

Foto: Urban City

Cela površina gde se izgrađuje reciklažni centar i transfer stanica biće asfaltiran, a sve podzemne instalacije su već završene, zajedno sa hidrantskom i električnom mrežom. Posebna pažnja na izgradnji obraćena je i na protivpožarnu zaštitu. Krajnji rok za završetak radova je 15. decembar, a nadzorni organ prognozira da će kompletni radovi biti završeni do pomenutog datuma. Predviđeno je da bude zaposleno između 15 i 20 radnika.

Foto: Urban City

Vrednost radova je oko 200 miliona dinara, a ovakav tip transfer stanice je jedan od najvećih u Srbiji. Da podsetimo, transfer stanicu će koristiti Požarevac, Veliko Gradište i Golubac, a izgradnja ovog reciklažnog centra i transfer stanice predstavlja rešenje velikog ekološkog problema Požarevca i Braničevskog okruga.

Foto: Urban City

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca podsetio je da se izgradnjom reciklažnog centra može obraditi oko 32 tone otpada, a očekuje se da će posle reciklaže ukupna količina otpada biti smanjena za oko 20%.

Foto: Urban City

Ono što se očekuje u narednom periodu po rečima gradonačelnika je i izvođenje studije o selektovanju primarnog otpada, što bi značilo da bi građani pri iznošenju smeća odmah odvajali staklo, papir, karton i PET ambalažu, a to bi olakšalo i doprinelo bržem radu reciklažnog centra.

KOMENTARIŠI