Izmena odluke, točenje goriva u kanistere do 60 litara

Izmena odluke, točenje goriva u kanistere do 60 litara

Foto: Pixabay // ilustracija

Pored točenja dizela po ograničenim cenama u rezervoar, privredni subjekti će moći da doliju još 60 litara u kanister, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju Vlade se navodi da se na taj način omogućeno, pre svega, poljoprivrednicima koji kao sredstvo za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova.

Važeća odluka, kao i njene izmene donate su u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Prema ranije usvojenoj uredbi, sutra u 15 časova biće nova korekcija cena koje reguliše država.

Nova uredba na snazi je od prošle nedelje a promene su svakog petka, a država je ograničila cena dizela na NIS-ovim pumpama za poljoprivrednike  na 179 dinara za litar.

Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.

Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje.

KOMENTARIŠI