Photo: Urban City // A.K.

Danas, 14. oktobra, na Dan oslobođenja, i Dan opštine Malo Crniće, ispred zgrade opštine izvršena je primopredaja uređaja za merenje brzine, žargonski zvanog ”radar”, između Opštine Malo Crniće i Policijske stanice Malo Crniće.

Ovaj uređaj nabavljen je sredstvima Saveta za bezbednost saobraćaja, koja su prikupljena naplatom mandatnih kazni na teritoriji opštine Malo Crniće.

Photo: Urban City // A.K.

Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, u izjavi za medije naglasio je i zamolio građane opštine da nabavku ovog uređaja ne shvate kao planirano namerno naplaćivanje kazni, već da će se uređaj koristiti za prevenciju činjenja saobraćajnih prekršaja, u kojima može doći i do smrtnih ishoda, s obzirom na činjenicu da se opština Malo Crniće nalazi na raskrsnici puteva koji vode ka opštinama Petrovac, Žagubica, Kučevo, Majdanpek, i da moramo učiniti sve što je u našoj moći da se smanji broj saobraćajnih nezgoda.

Photo: Urban City // A.K.

Načelnik Policijske uprave Požarevac, Aleksandar Vasiljević, naglasio je da se frekvencija saobraćaja kroz opštinu Malo Crniće u poslednjih nekoliko godina povećala za 15-20 posto, i da je nabavka ovog uređaja jedna od mera kojom će se velika frekventnost kretanja vozila svakodnevno regulisati.

Isto tako, naglasio je da zaposleni u Policijskoj stanici Malo Crniće učestvuju u projektu Ministarstva unutrašnjih poslova, a koji se odnosi na to da će svi službenici ove stanice, u vremenu od 15-07 časova, biti na terenu i dostupni svim građanima opštine Malo Crniće.

Podsetimo, sredstvima koja su prikupljena od naplaćenih mandatnih kazni na teritoriji opštine Malo Crniće, 2019.godine je Policijskoj stanici Malo Crniće uručeno novo vozilo Škoda Skala.

KOMENTARIŠI