JASMININ ZLATAN START U NOVOJ GODINI

JASMININ ZLATAN START U NOVOJ GODINI

Grand Prix Ruše 2017. osvojila je smederevska pištoljašica Jasmina Milovanović, Petar Adamović istim oružjem „ubio“ je svoj novi lični rekord, a nastupili su još i strelci puškom Natalija Tasić i Veljko Ilić

Dva puta u dva dana proteklog vikenda bila je zlatna naša pištoljašica Jasmina Milovanović. Pojedinačnu zlatnu medalju osvojila je drugog dana 23. međunarodnog turnira u slovenačkom mestu Ruše, pored Maribora. Nadmašila je u finalu japanku Satoku Jamadu i drugaricu iz repezentacije Bobanu Veličković i osvojila Veliku nagradu Ruše 2017. Prvog dana osvojila je prvo mesto ekipno sa Zoranom Arunović i Bobanom Veličković. Reprezentacija Srbije ubedljivo je trijumfovala sa 20 krugova više od reprezentacija Slovenije i Hrvatske. Pojedinačno je zauzela 7. mesto. Ruse_2017_Pistolj-seniorke-pojedinacno-min
U kvalifikacijama je bila šesta sa 375 krugova. Njene drugarice iz reprezentacije Arunovićeva i Veličkovićeva su osvojile prva dva mesta, a Brankica Zarić je bila peta. Drugog dana je u kvalifikacijama bila šesta sa 377 krugova. Ekipno Srbija je ponovo bila prva sa dvadesetak krugova prednosti ispred Hrvatske i Slovenije, a umesto Jasmine u sastavu naše repezentacije bila je Brankica Zarić.
Istim oružjem rezultat vredan novog ličnog rekorda ostvario je Petar Adamović. On je prvog dana „ubio“ 563 kruga, a drugog 557 krugova.
Streljačku družinu „Smederevo“ predstavljali su još i juniori puškom Veljko Ilić i Natalija Tasić.
Ruse_2017_Pistolj-seniorke_Jasmina-Milovanovic-minSrpski strelci u Rušama ove godine osvojili su ukupno 17 medalja, po 7 zlatnih i bronzanih i 3 srebrne.
Najmlađi strelci nastavljaju takmičarsku sezonu već sledećeg vikenda kada je na programu prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u B (razvojnom) programu. Prijavljeni su sledeći strelci: Natalija Tasić, Iva Jovanović, Dunja Rajković,  Jovana Lazić, Veljko Ilić i Nemanja Adamović, svi puškom i Ana Todorović i Petar Adamović pištoljem.

KOMENTARIŠI