Javni poziv za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju...

Javni poziv za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju u Golupcu

Foto: Urban City // B.P.

EU PRO Plus program će u četvrtak, 17. avgusta 2023. u 11 časova u Golupcu (hotel Golubački grad, Golubački trg 4) održati info-sesiju o javnom pozivu za podršku ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Evropska unija (EU) je za ovaj poziv opredelila 375.000 evra kako bi podstakla preduzetništvo među ženama i mladima i doprinela povećanju zaposlenosti i konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine uključene u program.

Pravo učešća na pozivu imaju nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje  biznisa u jednoj od 43 navedene lokalne samouprave. Za bespovratna sredstva mogu da se prijave i preduzetnice i preduzetnici  i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga.

Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosi od 5.000 do najviše 10.000 evra.

Poziv je otvoren do 12. septembra 2023. godine, a više informacija o pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na  internet stranici EU PRO Plus programa: Javni poziv za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladima početnicama/ima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Nakon održanih informativnih sesija svi zainteresovani imaju priliku da se informišu o pozivu i putem  onlajn info-sesije, 22. avgusta 2023. od 15 časova, za koju je prijavljivanje moguće putem linka  dostupnog na internet stranici Javnog poziva.

Lokalne samouprave  koje su obuhvaćene ovim pozivom na osnovu stepena razvijenosti pripadaju IV grupi izrazito nedovoljno razvijenih lokalnih samouprava: Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka,Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Crna Trava, Dimitrovgrad, Doljevac, Gadžin Han, Golubac, Knjaževac, Krupanj, Kučevo, Kuršumlija, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš, Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Raška, Ražanj, Rekovac, Sjenica, Surdulica, Svrljig, Trgovište, Tutin, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Žabari, Žagubica i Žitorađa.

KOMENTARIŠI