Jedan “klik” – 200 izleta u Srbiji

Jedan “klik” – 200 izleta u Srbiji

Oko 200 izleta na jednom mestu mogu se videti na portalu “Srpske avanture” ili sajtu Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, a cilj je bio, da se svi koji petkom požele negde da otputuju na vikend, mogu lakše da se odluče

Odabir i rezervacija kratkih putovanja na sajtu organizacije “Juta” i portalu “Srpske avanture”.

Krstarenje Đerdapom, romatični sever ili čudesni istok, rađanje kraljevine ili putevima Cerske bitke – ovo su samo neki od izleta koji se sada svi mogu naći na jednom mestu i rezervisati uz pomoć telefona.

Oko 200 izleta na jednom mestu mogu se videti na portalu “Srpske avanture” ili sajtu Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, a cilj je bio, da se svi koji petkom požele negde da otputuju na vikend, mogu lakše da se odluče.

– Do sada je na izletima najviše bilo domaćih turista, a nadamo se da će portal na engleskom privući više stranaca – kaže Jelena Plavka iz “Srpskih avantura”. – Želimo da stranci produže boravak u Srbiji ili da ponovo dođu zbog izleta.

Najpopularniji izlet je do Đerdapa, jer domaći i strani turisti tvrde da je to možda i najzanimljivija klisura u Evropi. Ovaj izlet se organizuje iz Beorgada i Novog Sada, a turisti putuju autobusom do Đerdapa, pa brodom. Popularan je i jednodnevni izlet do Smedereva i Viminacijuma. Većina polazaka je iz Beograda i Novog Sada, ali je sve više lokalnih agencija koje osmišljavaju zanimljive programe. Takva je tura putevima Cerske i Drinske bitke. Od dvodnevnih izleta najtraženiji je Uvac, a ni Zlatibor i Vrnjačka Banja ne manjkaju sa ponudom.

– Sve izlete organizuju agencije koje su članice JUTA i vodiči koji imaju licencu – ističe Plavka. – Izlet može da se rezerviše i dan pred put, odnosno dok ima mesta u autobusu. Najviše ljudi odluči da upozna Srbiju od aprila do jeseni, pa je tada i najviše putovanja. Podstičemo sve naše turiste da komentarišu i ocene izlet na kojem su bili kako bi oni koji planiraju odlazak mogli lakše da se odluče.

KOMENTARIŠI