Jeremić: Ako se ne dogovorimo, najbolje da Djilas, Lutovac i ja skočimo...

Jeremić: Ako se ne dogovorimo, najbolje da Djilas, Lutovac i ja skočimo s mosta

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas je za gradjane Srbije najkorisnije da ta stranka, Stranka slobode i pravde (SSP) i Demokratska stranka (DS) zajedno izadju na izbore, a da je “sledeća najkorisnija stvar da on, Dragan Djilas i Zoran Lutovac skoče s mosta”.

“Promena vlasti je nezamisliva ako opozicija nastupi u tri, pet ili osam kolona. Samo zajednički nastup opozicije može skrenuti Srbiju sa pogubnog pravca kojim se kreće. Ako se ne dogovorimo i budemo gledali samo ko će koga da ‘zavrne’, onda bolje da se više ni ne bavimo politikom. Idealno je da dogovor postignemo sutra, a sledeći najbolji dan je prekosutra”, rekao je Jeremić za TV N1.

Jeremić je naveo da se razgovara o zajedničkom kandidatu za predsednika Srbije i jedinstvenom nastupu na parlamentarnim i beogradskim izborima.

“Ostalo je da još zajedničku listu opozicije složimo tako da to ne bude samo koalicija tri stranke, nego širi front koji okuplja i javne ličnosti, pre svega iz Skupštine slobodne Srbije, kao što su akademik Dušan Teodorović, advokat Božo Prelević, rediteljka Milica Kralj i ostali. Bilo bi, takodje, od ogromnog značaja da i intelektualci nacionalne provenijencije stupe u zajednički front”, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da ne bi trebalo izlaziti u javnost pre nego što sa tim ljudima bude postignut dogovor.

On je rekao da je jedan od važnih elemenata dogovora da se imena kandidata za predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda objave “što je moguće kasnije”, jer će za te ljude u trenutku kada budu saopštena njihova imena “početi pakao i provlačenje kroz toplog zeca” u medijima bliskim vlastima.

“Mislim da više ne bi smelo da bude dileme da će Narodna stranka, SSP i DS predstavljati okosnicu opozicije. Smatramo da ne bi trebalo zatezati oko kvota na listi, što je važno za stranke koje se dogovaraju, ali je za gradjane to poslednja rupa na svirali”, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se Narodna stranka zalaže za što širi front i da bi, po postizanju dogovora, trebalo pozvati i ostale stranke i organizacije da stupe u taj front.

“Jedina stvar koja može da se uradi u potpuno nenormalnim okolnostima u kojima živimo jeste da stvorimo atmosferu u kojoj će se gradjani 3. aprila 2022. godine na izborima referendumski izjasniti da li žele nastavak zaduživanja, divljanja cena, gradnje metroa na vodoizvorištu… Ili žele da tome kažu ‘ne'”, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je za efikasnu kontrolu izbora u celoj Srbiji neophodno 20.000 ljudi i da Narodna stranka ima najrazvijeniju infrastrukturu na terenu, ali ne može sama da pokrije sva biračka mesta, a da bi ujedinjena opozicija mogla da obezbedi efikasnu kontrolu svake biračke kutije.

KOMENTARIŠI