Jokić je ostao bez finala zbog neočekivano loših pasova, koji su ga koštali u nastavku poligona – promašio je sva tri pokušaja i Letonac je imao mnogo vremena za odlučujući šut.

Iako je Nikola sa osam i po metara pogodio trojku iz trka, Porzingisova lopta je prva prošla kroz obruč i on je dobio priliku da se za trofej bori sa Gordonom Hejvordom.

Igrač Njujork Niksa je u finalu odigrao fantastično, sve je pogodio iz prve i iz ‘Smuti king centra’ nosi fantastičan trofej.

Momak iz Sombora, koji danas slavi 22. rođendan, na startu je odmerio snage sa domaćim igračem Entonijem Dejvisom i našao se u popriličnom zaostatku jer je i tada imao problema sa dodavanjima, dok je rival metu pogodio iz prvog puta.

Ipak, ‘Obrva’ je promašio prvi šut za tri poena, što je Nikola iskoristio i prošao u polufinale.

Finalista Hejvord je u prvoj rundi izbacio Džona Vola, jednog od najboljih dodavača u NBA ligi, a onda je bio bolji od prošlogodišnjeg finaliste Ajzee Tomasa, koji je prethodno eliminisao Devina Bukera iz Finiksa.

Ipak, Porzingis se nakon pobeda nad Demarkusom Kazinsem i Jokićem pobrinuo da pehar ostane u rukama visokih igrača, pošto ga je prošle godine dobio Karl-Entoni Tauns.

Jokić je zablistao je prve večeri Ol-stara u utakmici pod nazivom “Zvezde u usponu” – predstavljao je “Tim sveta” i zamalo upisao tripl-dabl.

On je za 21 minut na parketu postigao 12 poena (6/9 iz igre) uz 11 skokova i osam asistencija, a imao je i dve ukradene lopte, te četiri izgubljene.

Ol-star se nastavlja takmičenjem u brzom šutiranju trojki i zakucavanju, dok će spektakl zaokružiti duel Istoka i Zapada, u noći između nedelje i ponedeljka.

KOMENTARIŠI