Foto: Urban City // B.P.

U 8 sati i 50 minuta počela je jesen. Ipak, danas veći deo dana biće pravo letnje vreme, a onda jesen stupa na scenu.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim vetrom posle podne će zahvatiti severne i zapadne, a u toku noći i ostale krajeve Srbije.

U većini mesta danas pretežno sunčano i natprosečno toplo. Najviša temperatura u nekim mestima dostići će i 35. podeljak. U Požarevcu sunčano, uz 34 stepena, ali noćas stižu kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom posle podne će zahvatiti najpre severne i zapadne, a u toku noći ka nedelji i ostale krajeve Srbije.

Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina naročito u severnoj i zapadnoj Srbiji.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se obilne padavine očekuju u Bačkoj već danas posle podne, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80 milimetara, a lokalno i oko 100 milimetara za 24 sata, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

Na Kolubari i Jadru sa pritokama, Limu, na gornjem toku Zapadne Morave, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi tokom 24. i 25. septembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa, a na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

KOMENTARIŠI