JOŠ SNEGA: Upaljen ponovo NARANDŽASTI meteoalarm u Požarevcu

JOŠ SNEGA: Upaljen ponovo NARANDŽASTI meteoalarm u Požarevcu

RHMZ je upozorio da se povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 20 sanitimetara i stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima očekuju već danas na jugozapadu i jugu Srbije

Foto: B.P.

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, a u većini krajeva, osim na severu, očekuju se obilne snežne padavine i znatno povećanje visine snežnog pokrivača, uz stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RHMZ je upozorio da se povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 20 sanitimetara i stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima očekuju već danas na jugozapadu i jugu Srbije.

Sutra će u Srbiji duvati slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus pet do minus jedan stepen, a najviša dnevna od minus tri do jedan stepen Celzijusovih.

U Požarevcu danas oblačno vreme sa snegom, uz osetno povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko minus četiri, a najviša dnevna oko nule.

NARANDŽASTI METEOALARM ZA SNEG I LED

– Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, navodi se u saopštenju.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 10. januar

Meteorološke prilike biće nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje osobama sa srčanim oboljenjima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, reumatski bolovi i glavobolja.

KOMENTARIŠI