Još tri dana vojnih vežbi u febriaru na vojnom poligonu “Peskovi”

Još tri dana vojnih vežbi u febriaru na vojnom poligonu “Peskovi”

Foto: Pixabay / ilustracija

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanja i vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na Vojnom kompleksu “Peskovi“, rejon sela Kusiće (opština Veliko Gradište), koji zahvata objekte: Kolarnica – Koševi – Ornice – Donji peskovi – Sadnice – Topolje dana 22, 23. i 26.02.2024. godine.

Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom “NE IDI DALjE – GAĐA SE“ i “NE IDI DALjE – MINE“ i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je boravak u označenom prostoru i najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava i njihovih delova jer je opasno po život. Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda CO KoV ili dežurni VK “Peskovi“).

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.

KOMENTARIŠI