Jovan Mitrović trči do manastira Tumane za pomoć ranjenima u masakru

Jovan Mitrović trči do manastira Tumane za pomoć ranjenima u masakru

Foto: B.P.

Jovan Mitrović, brat Petra i Marka Mitrovića koji su ubijeni u maju u Malom Orašju , trčaće u petak 29. decembra iz tog mesta ka manastiru Tumane, kako bi prikupio novčanu pomoć za oporavak teško ranjenih u masovnom ubistvu.

Uroš. B je optužen da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devet osoba, od kojih je dvoje bilo maloletno, a ranio 12 ljudi.

Jovan Mitrović, brat stradalih Petra i Marka, kaže da je Petar za 25 godina imao mnogo planova i želja. Jedna od njih je bila da iz svog sela Malo Orašje krene put manastira Tumane gde bi stigao na pričest.

“Pričao je o tome dugo, sigurno par meseci. Nije mu se dalo da krene. Iz dana u dan je spremao opremu za to hodočašće: ranac za planinarenje, šator za prenoćište i drugo”, priča Jovan.

Kaže da oseća potrebu da to uradi za Petra, da njegove želje na neki način ožive, jer je porodici to veoma važno.

“Sve porodice koje su izgubile sinove, ćerke, braću i sestre, prijatelje, traže načine utehe u njihovim željama koje su imali, a nisu ostvarili, i rade na tome da ih ispune. Kroz ostvarivanje tih želja, traje, ne samo sećanje na njih, već i trajno prisustvo njihovog duha, njihovih ambicija, njihove dobrote i ljubavi”, ističe brat poginulih Petra i Marka.

Pored toga što će istrčati do manastira Tumane, veruje da bi njegovom bratu bilo još draže da to uradi u humane svrhe za mlade koji su teško ranjeni u tom masakru.

“U petak 29. decembra, ću trčati iz Malog Orašja ka manastiru Tumane. Sve vas pozivam da donirate koliko ste u mogućnosti i podržite neostvarenu Pecinu želju time što ćete, u okviru svojih mogućnosti, novčano pomoći oporavak teško ranjenih u Malom Orašju”, apeluje Jovan.

Podaci za uplatu: Jovan Mitrović

Račun: 160-6000000847092-76

Svrha uplate: Pomoć ranjenima u Malom Orašju

KOMENTARIŠI