PODELI

Projekat izgradnje kišnog kolektora je jedan od najvažnijih projekata Grada Požarevca.

Trenutno su u toku radovi na Južnom kišnom kolektoru čijom izgradnjom grad neće više biti ugrožen prilikom velikih atmosferskih padavina. Vrednost izgradnje ovog kolektora je preko 200 miliona dinara. Radovi napreduju i trenutno se završava jedna faza radova na delu kod MIP-a u dužini od preko jednog kilometra, a radove je obišao gradonačelnik sa svojim saradnicima.

Projekat izgradnje kišnog kolektora je jedan od najvažnijih projekata Grada Požarevca

Projekat kišne kanalizacije, tzv, Južni kolektor ide od uliva u Brežanski kanal do supermarketa Roda. Vrednost ove investicije je preko 96 miliona dinara. Završavaju se radovi u dužini od oko 2 km, a sada je završena prva faza u dužini od oko 1 kilometar. Ugrađuju se betonske cevi profila od oko 1200 mm. Prelazi se ulica Đure Đakovića i ulazi se u drugi deo Industrijske zone.

Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove

„Očekuje se da se završetkom ovog kolektora reše svi problemi u gradu sa bujičnim vodama a posebno na brdu Čačalica. Nakon izgradnje Južnog kolektora u planu je da se već sledeće godine radi i na izgradnji Severnog kolektora koji će ići do Sopota i ulice Vojske Jugoslavije.“– naglasio je gradonačelnik Spasović.

KOMENTARIŠI