Južni kišni kolektor štiti Požarevac

Južni kišni kolektor štiti Požarevac

Projekat izgradnje kišnog kolektora je jedan od najvažnijih projekata Grada Požarevca

Projekat izgradnje kišnog kolektora je jedan od najvažnijih projekata Grada Požarevca.

Trenutno su u toku radovi na Južnom kišnom kolektoru čijom izgradnjom grad neće više biti ugrožen prilikom velikih atmosferskih padavina. Vrednost izgradnje ovog kolektora je preko 200 miliona dinara. Radovi napreduju i trenutno se završava jedna faza radova na delu kod MIP-a u dužini od preko jednog kilometra, a radove je obišao gradonačelnik sa svojim saradnicima.

Projekat izgradnje kišnog kolektora je jedan od najvažnijih projekata Grada Požarevca

Projekat kišne kanalizacije, tzv, Južni kolektor ide od uliva u Brežanski kanal do supermarketa Roda. Vrednost ove investicije je preko 96 miliona dinara. Završavaju se radovi u dužini od oko 2 km, a sada je završena prva faza u dužini od oko 1 kilometar. Ugrađuju se betonske cevi profila od oko 1200 mm. Prelazi se ulica Đure Đakovića i ulazi se u drugi deo Industrijske zone.

Gradonačelnik sa saradnicima obišao radove

„Očekuje se da se završetkom ovog kolektora reše svi problemi u gradu sa bujičnim vodama a posebno na brdu Čačalica. Nakon izgradnje Južnog kolektora u planu je da se već sledeće godine radi i na izgradnji Severnog kolektora koji će ići do Sopota i ulice Vojske Jugoslavije.“– naglasio je gradonačelnik Spasović.

KOMENTARIŠI