K.K. potvrdio očevu izjavu da je oružje bilo propisno skladišteno

K.K. potvrdio očevu izjavu da je oružje bilo propisno skladišteno

Foto: Urban City // B P.

Dečak K. K., koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavio da je oružje kojim je počinio zločin bilo obezbeđeno i da mu prvi kontakt sa vatrenim oružjem nije omogućio njegov otac, kako se spekulisalo u medijima, izjavila je očeva advokatica Irina Borović.

K. K. se ispituje u svojstvu svedoka u postupku koji se vodi protiv njegovog oca V. K., osumnjičenog da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

V. K. se nalazi u pritvoru od hapšenja 3. maja, istog dana kada je K. K. u školi ubio devet učenika i radnika obezbeđenja.

Irina Borović je dodala da je K. K. prilikom saslušanja izrazio kajanje zbog onoga što je činio.

“Danas je saslušan maloletnik povodom čijeg se čina, tragičnog i strašnog, vodi ovaj krivični postupak protiv okrivljenog V. K. Detaljno su ispitane sve okolnosti koje mogu biti važne za otkrivanje razloga zbog kojih je sve ovo učinio. Ono što mogu da kažem jeste da je potvrdio ono što je otac objasnio u pogledu načina na koje je oružje čuvano i skladišteno, dakle bilo je apsolutno obezbeđeno. Detalje kako je on do oružja došao ne bih mogla da kažem”, navela je Borovićeva.

Punomoćnik oštećenih Zora Dobričanin rekla je da je dogovoreno da se proces odvija u sudnici, s ciljem da se ni na koji način, bilo kakvim iznošenjem, ne bi remetio postupak.

“Mi smo se dogovorili da se ovaj proces odvija u sudnici i to je ono što je interes ovog postupka, da ni na koji način, bilo kakvim iznošenjem, bilo ko ne bi remetio ovaj postupak. Jedino što možemo da vam kažemo to je da danas jeste ispitan svedok maloletni K. K.”, izjavila je Zora Dobričanin.

K. K., sin osumnjičenog, koji u vreme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Ispitan je putem video-konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

KOMENTARIŠI