Foto: RHMZ

Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će danas posle podne i uveče zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, a krajem dana, tokom noći (23./24. septembar) i sutra, 24. septembra, proširiće se na celu zemlјu uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

Obilne padavine u Bačkoj i Sremu se očekuju već danas posle podne i uveče, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80mm, a lokalno i oko 100 mm za 24h, što predstavlјa mesečnu količinu padavina.

RHMZ je danas u 12.08 objavio najnovije upozorenje. Požarevac i okrug su sada pod crvenim, najstrožim meteoalarmom koji važi za nedelju, 24. septembar. Navodi se da se očekuju padavine sa više od 40 litara po metru kvadratnom za 12 sati, kao i lokalna pojava grmljavine i grada.

Po najnovijoj prognozi od 18 časova, kratkotrajni pljuskovi u Požarevcu se očekuju posle 18.30h. Ipak, obilnije padavine se ne očekuju pre nedelje u popodnevnim satima.

 

KOMENTARIŠI