“Klub je nabavio tri čamca, dva dvoseda i jedan jednosed, koji omogućavaju, kako najmlađima, tako i svim drugim građanima da se oprobaju u ovom sportu. Na njima mogu veslati i učiti samu tehniku veslanja kako rekreativci tako i deca. Takođe, klub je obezbedio i tri čamca mini kajaka jednoseda, koji je predviđen za decu 6. i 7. razreda. To su čamci takmičarskog karaktera što će omogućiti deci i da se takmiče. Klub je uspeo da obezbedi i trenažer, kojim ćemo kroz prezentacije deci približiti ovaj sport. U ovoj godini planirano je da se obezbede još dva čamca za takmičenje i još jedan trenažer, koji će nam omogućiti i rad u zimskom periodu.“

Obraćajući se okupljenim srednjoškolcima i novinarima, predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, govorio je najpre o sredstvima koja su uložena u opremanje kluba, zatim najavio posetu Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta, koji je dao podršku osnivanju kluba:

„Ove godine nastojaćemo da organizujemo bar jedno takmičenje ovde u Kostolcu, zbog popularizacije sportova na vodi. Apliciraćemo kod Ministarstva za turizam i telekomunikacije za sredstva za izradu plana detaljne regulacije ovog područja. Naš cilj je da obezbedimo svu potrebnu infrastrukturu za Sportsko-rekreativni centar “Topoljar” i da izgradimo turističko-nautičku marinu.

O trajanju Nautičkog kluba u Kostolcu, govorio je Nenad Martinović, predsednik ovog kluba. Prema njegovim rečima klub postoji još od 1979. godine i sada je u planu aktivacija jedriličarske sekcije. U tom cilju, organizovaće se Kostolačka regata u saradnji sa jedriličarima iz Kruševca, koji svake godine uz Moravu stižu do Dunava i Kostolca, dodao je na kraju svog izlaganja predsednik kluba Martinović.

KOMENTARIŠI