U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac u sredu, 6. juna 2018. godine, održano je motivaciono razgovaralište, tj. veče sa pričom na temu: „Kako razumeti poraz: Uvod u pobedu“. U razgovoru su učestovali članovi grupe „Razgovaralište“ (Ivan Ceković, Bojan Stojić, Aleksandar Radojević, Dragana Ivković, Vanja Šipka, Suzana Šuster Radojević) i  naš poznati muzičar Ivan Zoranović Kiza, koji je ispričao svoju veoma zanimljivu i poučnu životnu priču.

Foto: Biblioteka Kostolac

O Razgovaralištu

Razgovaralište sačinjava grupa ljudi koja se okuplja sa ciljem da razbije lokalni koncept, predrasude, stereotipe, varijante „ja sam takav-kakav sam“ i koja se suprostavlja lažnim žrtvovanjima i pristajanju da ovde gde jesmo – nema ništa i ničega.  Polazeći od toga da ako se želi neka promena u društvu i u svetu uopšteno, prvo treba poći od sebe, svojim radom i zalaganjem daju primer ljudima oko sebe. Na svojim sastancima obrađuju teme ličnog razvoja i svoj rad zasnivaju na podršci između pojedinaca koji čine Razgovaralište.

Foto: Biblioteka Kostolac

Ivan Zoranović rođen je 1974. godine u Beogradu, po zanimanju je muzičar, primarno gitarista, mada dejstvuje i na raznim drugim instrumentima (klavijature, bas gitara, violončelo, sitar, buzuki, bubnjevi), prema potrebi i zahtevima posla. Profesionalno se bavi muzikom od 1995. godine. Sarađuje sa mnogim muzičarima i umetnicima u različitim područjima posla, od klupskih cover nastupa po Beogradu, do visoko-profesionalnih angažmana sa Đorđem Balaševićem, grupom Galija, Nikolom Vranjkovićem (sa kojim je primarno klavijaturista, a manje gitarista), Draganom Jovanovićem (Kuguarsi), Ivanom Jordan…

KOMENTARIŠI