Foto: Urban City

Na severu zemlje danas će biti umereno oblačno, tek ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom, dok će u ostalim predelima biti oblačno s padavinama. U brdsko-planinskim predelima očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura danas će se kretati od 3 stepena do 7 stepeni. Dnevna temperatura biće u padu i sredinom dana i posle podne kretaće se od 0 na jugu do 5 stepeni na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini.

Na severu Srbije biće umereno oblačno, tokom dana tek ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom.

U ostalim predelima biće oblačno sa padavinama: u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, a u nižim predelima sa kišom koja će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. U nižim i brdskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kratkotrajnim snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, ali će ta količina padavina biti manja u odnosu na subotu.

KOMENTARIŠI