Agencija za bezbednost saobraćaja je, u koordinaciji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca, organizovala događaj ”Karavan bezbednosti saobraćaja” pod sloganom “Bezbednost počinje sa tobom”, u cilju podizanja nivoa svesti o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

Pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Mirko Koković je upoznao prisutne građane o statistici saobraćajnih nezgoda u poslednjem petogodišnjem periodu i o rizicima koje saobraćaj nosi. S obzirom na to da svake godine u proseku preko 100 mladih lica starosti između 15 i 30 godina izgubi život na putevima Republike Srbije, poseban akcenat je stavljen na poruke usmerene toj starosnoj grupi. Poruke su ujedno i najčešće greške posebno mladih lica, ali i svih ostalih učesnika u saobraćaju i to: nekorišćenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod dejstvom alkohola, korišćenje mobilnog telefona od strane vozača u toku vožnje i prekoračenje brzine.

Zamenik gradonačelnika Požarevca Predrag Mijatović je upoznao prisutne o izvedenim i planiranim infrastrukturnim projektima koji utiču na bezbednost saobraćaja.

Prisutnima je podeljen promotivni materijal u vidu flajera, alko-testera, majica sa bezbednosnim porukama Agencije za bezbednost saobraćaja i sl. Promoterima su simbolično oslikane povrede na licu i na taj način su predstavljali izgled mogućih posledica u saobraćajnim nezgodama.

Karavan bezbednosti saobraćaja, koji je krenuo iz Novog Pazara, preko Subotice, Sremske Mitrovice i Požarevca, završiće u Smederevu.

KOMENTARIŠI