KATANAC! ugašena ART televizija posle 25 godina rada!

KATANAC! ugašena ART televizija posle 25 godina rada!

Televizija Art iz Beograda prestala je da emituje program posle 25 godina rada. Razlozi za prestanak rada su finansijske prirode, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

TV Art je prestao da emituje program poslednjeg dana oktobra, a direktorka te kablovske televizije Slađana Pojić rekla je UNS-u da su finansijski problemi razlog za gašenje televizije.

“Dugo smo bili u lošoj finansijskoj situaciji i više nismo mogli da priređujemo ni ovo malo sadržaja koji nam je ostao. Počeli smo da ulazimo u dugove i shvatili smo da je najbolje da ugasimo televiziju”, rekla je Pojić.

Televizija se finansirala iz sopstvenih prihoda i imala je četvoro stalno zaposlenih i pet honorarnih saradnika.

“Ranije smo radili produkciju i tada je bila malo bolja situacija. Samo oglašavanje nikada nije bilo dovoljno da pokrije troškove. Pošto u ovoj zemlji nikog ne zanima kultura, pomoć nismo mogli da dobijemo ni od Ministarstva kulture i informisanja”, dodala je Pojić.

TV Art osnovana je decembra 1991. godine, a program je počela da emituje u julu naredne godine. Program je emitovan na teritoriji Beograda, 100 kilometara južno od glavnog grada, kao i u celoj Vojvodini. Sadržaj se zasnivao na temama iz kulture i umetnosti.

KOMENTARIŠI