Lokalna samouprava je pokrenula ovu akciju ne samo da bi uštedela budžet naših građana već da bi na pravi način zaštitila najmlađe sugrađane u saobraćaju.

Foto: Urban City
Foto: Urban City

auto sedista 03Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, danas u svečanim salonima grada Požarevca prilikom uručivanja auto sedišta je istakao – Ova akcija ima dvojako značenje a to da prevoz dece u auto sedištima nije nikakav hir zakonodavca niti želja da se vozači kažnjavaju, prevoz dece dokazale su mnogobrojne studije jer u mnogim slučajevima pravi razliku između bezbednosti i teških povreda najmlađih saputnika u saobraćajnim nezgodama. Sa druge strane ovih 700 sedišta koje ćemo podeliti ove godine finansirano je od kazna za prekršaje koje su u ukupnom iznosu od 3.000.000 rsd, time se pokazuje nesavesnim vozačima da njihova nemarnost prikazana u novcu  nije mala.”

Foto: Urban City
Foto: Urban City

auto sedista 04Dragan Stanojević predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca, rekao je da se 30 odsto sredstava od naplaćenih saobraćajnih prekršaja daje lokalnoj samoupravi za unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Savet izdvaja sredstva za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, unapređenje bezbednosti dece kod škola, izradu projekata za biciklističke i pešačke staze, auto sedišta za bebe i još mnoge druge promotivne aktivnosti. Stanojević je još zamolio roditelje da dobijena sedišta pravilno koriste.

Foto: Urban City
Foto: Urban City

Sedišta su ovom prilikom podelili predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, član Gradskog veća Grada Požarevca Dalibor Miljković i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević.

Apoteka Nana podržava roditeljstvo i svim trudnicama i porodiljama poklanja LOJALITI KARTICU sa kojom imaju 10% popusta na svaku kupovinu za sve što treba za majku i bebu.

KOMENTARIŠI