„Kerber“ u potpuno drugačijem izdanju

„Kerber“ u potpuno drugačijem izdanju

Ono što je neverovatno i za članove grupe „Kerber“ jeste da su u najaktivnijem periodu imali oko 300 koncerata godišnje

Grupa „Kerber“ jedna je od najznačajnijih rok grupa bivše Jugoslavije. Legendarni su niški bend i za tri i po decenije karijere snimili su brojne nezaboravne pesme – „Srce od meda“, „Ratne igre“, „Bolje da sam druge ljubio“, „Hajde da se volimo“ i mnoge druge hitove. Za PGP RTS izdaju CD i dva DVD-a sa koncerta iz Centra „Sava“.

Frontmen grupe „Kerber“ Goran Šepa Gale rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a da je koncert u centru „Sava“ bio za pamćenje i da su hteli da ga kroz CD i dva DVD-a sačuvaju za svoju publiku.

Prisećajući se nedavnog održanog koncerta, Gale je rekao da su i publika i članovi benda bili euforični, pa su samim tim i koncert nazvali „naša bajka“.

„Kad se gledate u oči sa publikom, kad se čuje kako dišete, kada nema onih decibela koji mogu da naprave lažnu sliku. Kada uđeš sa emocijom u ljude, ako nema toga, nema bajke, ali ako se to vrati onda stvarno postaje bajka“, objašnjava Gale.

Foto: Urban City / LjKI 2017

I tako su rešili da njihova bajka kroz CD i dva DVD-a postane nezaboravna.

„Nismo hteli da to bude pesma za pesmom, već smo kompletno uradili sve probe, jer narod to interesuje…ono što se iza bine dešava. Na bini je sve sjaj, glamur i sve deluje savršeno, ali dotle se dolazi preko mnogo stepenica, proba“, ističe legendarni frontmen.

Kaže i da je posebno interesantno ono što se dešava u garderobi – ko je kome šta rekao, ko je obukao nešto naopako.

„Sve smo mi to dali, jer mislim da naša publika zaslužuje da sve to vidi. Tako da je to moralo da stane na dva DVD-a, jer CD nije mogao da podnese celu priču, jer ima svoje ograničenje, tako da smo tu malo kratili pesme. Stvarno smo se potrudili da to bude galantno“, objašnjava Gale.

Uspeh legendarne grupe nije bio preko noći. Naziv „Kerber“ dali su još davne 1981. godine kada su svirali po klubovima.

Onda im se 1983. godine pružile velika šansa na jugoslovenskoj sceni koju su dobro  iskoristili.

Pobedili su na tadašnjem rokerskom festivalu „Omladina“ u Subotici i postali prepoznatljivi na tadašnjoj muzičkoj sceni po svom talentu, zvuku i autorskim pesmama. Tako je počela njihova priča koja traje tri i po decenije i koja nam je iznedrila mnogo hitova.

Foto: Urban CIty / LjKI 2017

„Da nije bilo Subotice i festivala ne znam kakav bi naš dalji put bio. Nismo imali put preko noći“, priseća se Gale početaka.

Ono što je neverovatno i za članove grupe „Kerber“ jeste da su u najaktivnijem periodu imali oko 300 koncerata godišnje.

„Pitali smo se kako je to moguće, ali mi smo imali i po dva, tri koncerata dnevno u različitim gradovima. U to vreme smo bili interesantni, iako nismo imali pune koncerte“, ispričao je Goran Gale.

KOMENTARIŠI