KK Požarevac 92 odneo pobedu na turniru “BALKAN OPEN” u Požarevcu

KK Požarevac 92 odneo pobedu na turniru “BALKAN OPEN” u Požarevcu

U nedelju 11.novembra u požarevačkom Kulturno Sportskom Centru je održan međunarodni karate turnir „Balkan Open 2018“ u organizaciji Srpske karate Unije.

Foto: Urban City

            Tokom ceremonije svečanog otvaranja, Bane Dmitrović je objavio zvaničnu potvrdu  WKC – Svetske karate Konfederacije da se Prvenstvo Sveta organizuje upravo u Požarevcu. Očekuje se učešće više od 1000 takmičara iz preko 30 zemalja.

            U revijalno delu programa nastupili su vrhunski karatisti u katama, atraktivnom izvođenju tehnika uz muziku, takmičenja u Karate Kid disciplini, ali su se prvi put sportskoj javnosti predstavili članovi kluba sa smetnjama u razvoju koji su dobili i najveće aplauze prisutne publike.

            Sve prisutne je oduševio nastup Helene Henc, koja je na fantastičan način otpevala himnu Srbije.

Foto: Urban City

            U znak zahvalnosti za podršku u radu i pomoć u orgaizaciji turnira, Bane Dmitrović – direktor Srpske karate Unije je dodelio plakete:  Ani Miljanić – članu gradskog veća za sport, Dejanu Krstiću – članu gradskog veća za socijalna pitanja, Zlatanu Kostiću – predsedniku Saveza Sportova Grada Požarevca, Nenadu Mitiću – direktoru Kulturno Sportskog Centra, Dragom Iviću – direktoru Centra za Kulturu, Zoranu Miladinoviću – šefu tehničke službe Centra za Kulturu, Radi Stopić – Generalnom Sekretaru Srpske karate Unije i Stojan Stojkoviću predsedniku Wado Kai karate Unije Makedonije.

            Sve učesnike i postioce turnira je pozdravila i takmičenje proglasila otvorenim gospođa Ana Miljanić.

            Balkan Open je prvi u nizu promotivnih aktivnosti koje će imati za cilj intenzivnu promociju Požarevca kao organizatora ovako značajne sportske manifetsacije.

            Sam turnir je organizovan u spektakularnom ambijentu, vrhunske scenografije, sa binom postavljenom za centralno borilište. Učešće je uzeo veliki broj klubova iz Srbije, Makedonije i Rumunije, sa približno 400 takmičara.

            U generalnom plasmanu klubovi koji potiču iz gradova bližih Požarevcu su zabeležili najbolje rezultate. Lakša organizacija prevoza omogućila je i dovođenje većeg broja takmičara i samim tim veću konkurentost u ukupnom poretku.

I mesto – Požarevac 92

II mesto – Kamikaze, Velika Plana

III mesto – Vrelo, Žagubica

IV mesto – Wado Kai unija Makedonije

V mesto – Šumatovac, Aleksinac

            Karate Klub „Požarevac 92“ je imao standardno najmasovniju ekipu na turniru, zastupljenu u svim disciplinama i takmičarskim kategorijama. Požarevački karatisti zabeležili odlične rezultate, a posebno raduje činjenica da u svakoj generaciji ima ozbiljnih takmičara koji su demonstrirali vrhunski karate.

            Srpsku karate Uniju 9.maja u hali sportova „Ranko Žeravica“  očekuje proslava velikog jubileja – 50 godina uspešnog rada Karate Kluba „Novi Beograd“, kluba koju su osnovali braća Nicović.

KOMENTARIŠI