Klinci u Smoljincu „overili vize“ za Tokio

Klinci u Smoljincu „overili vize“ za Tokio

Miholjsko leto u Smoljincu proteklo je u još jednom školskom sportskom događaju. Na terenu OŠ “Draža Marković Rođa“ u prisustvu skoro dve stotine učenika, nastavnika fizičkog vaspitanja i učitelja održano je atletsko takmičenje pod simboličnim nazivom „Klinci olimpijci – predolimpijski turnir“.

Foto: M. Milojković

Ovaj školski sportski projekat škola u Smoljincu realizovala je u partnerstvu sa OŠ „Đura Jakšić“ iz Toponice, OŠ „Moša Pijade“ iz Malog Crnića i OŠ „Milisav Nikolić“ iz Boževca a pod glavnim pokroviteljstvom opštine Malo Crniće.

Foto: M. Milojković

Učenici od prvog do šestog razreda odmerili su snage u više atletskih disciplina. Mlađi učenici oprobali su se u trčanju na 30m, skoku u dalj i bacanju vorteksa dok su se njihovi stariji drugari takmičili u sprintu na 30m, bacanju kugle, skoku u dalj, trčanju na 300m i 600m kao i u skoku u vis. Ceo prepodnevni takmičarski program protekao je u vrlo uzbudljivoj atmsoferi i fer navijanju svim takmičarima a pod budnim okom atletskih sudija iz Požarevca i uz lekarsko obezbeđenje.

Foto: M. Milojković

Svim učesnicima podeljene su takmičasrke diplome a prvo troje plasiranih u svakoj disciplini dobilo je i adekvatne medalje, dok su škole dobile učesničke pehare.

Foto: M. Milojković

Ovaj sportski projekat je još jednom je pokazao da je zajedničkom saradnjom nastavnika fizičkog vaspitanja i učitelja na nivou cele opštine Malo Crniće moguće realizovati ovako zahtevan i raznovrstan sportski događaj. Iz tog razloga velika zahvalnost ide svim učesnicima, od malih takmičara do prosvetnih radnika, direktora škola sve do opštinskih rukovodilaca i predsednika opštine Malo Crniće, Mališe Antonijevića, koji su prepoznali vrednost ovog projekta i omogućili da ovaj događaj bude ovako uspešno realizovan.

Na kraju svega najvžaniji ciljevi poput promocije fer pleja, olimpijskih načela, fizičke aktivnosti, pružanja mogućnosti svim učenicima da se međusobno upoznaju, druže i predstavljaju svoju školu su u potpunosti ostvareni. Ostaje samo velika želja da neko od naših klinaca u budućnosti zaista overi vizu za neke naredne Olimpijske igre.

KOMENTARIŠI