Foto: "East zone VIN" / ustupljena fotografija

Godine 2019. startuju sa besplatnom letnjom školom bjj-a. Uglavnom okupljaju drugare i ljude sličnog interesovanja. Nakon toga, odlučuju da iste godine u novembru nastave sa radom, jer se pojavilo nekoliko novih vežbača, među kojima su i oni koji i danas treniraju i nosioci su plavih pojaseva, učesnici brojnih takmičenja i osvajači medalja.

Pre desetak godina Kosta i Danijel gledali su svoje tadašnje trenere u klubovima u kojima su trenirali i njihovi ljubičasti pojasevi izgledali su im nedostižno, ne sluteći da će se upoznati i jednu letnju bjj školu pretvoriti u današnji pravi bjj klub kroz koji je do sada prošlo preko 100 vežbača. Jedni su od prvih filijala VIN kluba iz Beograda čiji su osnivači i
treneri dr. Nemanja Aleksić i dr. Vuk Aleksić.

Treneri

Kosta Bobić, 34 godine, diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja.

*Od malena voli sport, a ljubav prema borilačkim sportovima i veštinama otkriva već sa 6 godina. Oprobao se u karateu, džudou, aikidou, ali je sebe pronašao u tadicionalnoj džiu džici koju počinje da trenira 2008. godine. Tokom treniranja stigao je do crnog pojasa.

*2012. Upisuje Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

*2013. godine započinje trenersku karijeru i registruje svoj klub koji uspešno vodi i
ostvaruje zapažene rezultate sa svojim vežbačima – kako u zemlji tako i u inostranstvu.

*2014. počinje da trenira brazilsku džiudžicu u RGC Niš.

*2016. godine po završetku studija vraća se u svoj klub i uz pomoć klupskih drugara
organizuje prvo takmičenje brazilske džiudžice u Požarevcu, na kojem se pojavljuje i Vuk Aleksić (jedan od dva glavna trenera VIN bjj kluba). Dalje usavršavanje nastavlja u VIN BJJ klubu sve do danas. Nosilac je braon pojasa ove veštine, a svoje znanje i iskustvo prenosi na vežbače u klubovima koje vodi u Požarevcu i Kostolcu.

– Kosta je i pripadnik sektora za vanredne situacije (vatrogasac spasilac) i otac je
jednogodišnjeg dečaka.

Danijel Žezlina, 30 godina, advokat.

*Rekreativno bavljenje borilačkim sportovima započeo tokom srednje škole, kada je počeo da trenira kik boks. Tokom studija se zainteresovao i za rvačke sportove, i započinje sa treninzima bjj-a u Caminho 034.

*Nakon studiranja, vraća se u Požarevac gde započinje advokatsku karijeru, i upoznaje momke sa kojima deli slična interesovanja i sa njima osniva klub bjj-a, a sve uz pomoc VIN BJJ-a. Nosilac je ljubičastog pojasa ove veštine, koju promoviše na najbolji način.

*Treniranje borilačkih sportova za njega ne predstavlja samo period u kome bi se, kao
većina mladih, oprobao u delu svog života, već nešto više – jer su mu upravo borilački
sportovi pomogli da pobedi neke životne borbe i da bude bolja verzija sebe.

Smatra da bi svet bio mnogo bolje mesto i da bi ljudi bili bolji kad bi se bavili ovakvim
sportovima.

Usavršavanje u ovoj veštini nastavljaju u svom matičnom klubu VIN kao i po raznim
seminarima brazilske džiudžice. Osim rada sa vežbačima starijih uzrasta, nakon 4 godine postojanja kluba, odlučuju se za formiranje dečije grupe koja bazira rad sa decom uzrasta od 6 do 14 godina.

Danas je brazilski džiu-džicu moderan borilački sport sa tačno odredjenim pravilima, koji omogućava svakome sigurno bavljenje ovom veštinom.

Bez obzira na uzrast, pol i fizičku pripremljenost, brazilska džiu-džica daje svakome po nešto i mentalno i fizički napredak vidljiv je posle par mesec treniranja.

KOMENTARIŠI