Književnica Lela Stojanović, gost Biblioteke u Kostolcu

Književnica Lela Stojanović, gost Biblioteke u Kostolcu

U Biblioteci u Kostolcu, Ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u četvrtak 21. aprila, gostovala je Lela Stojanović, književnica iz Niške Banje.

U prepunoj sali biblioteke književnica je predstavila svoje književno stvaralaštvo za decu, čitala odlomke iz svojih knjiga i razgovarala sa učenicima Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca i njihovim nastavnicima o predstojećem Danu planete zemlje i Svetskom danu knjige i autorskih prava.

Lela Stojanović je do sada objavila više knjiga: zbirke pesama za decu „Zeleni oblak“, „Najlepši osmeh“ i „Oaza sreće“, slikovnicu „Konstantin Veliki“ kao i više pozorišnih tekstova za dečju scenu, igranih u zemlji i regionu. Izdavačka kuća „Laguna“ iz Beograda objavila joj je tri romana za decu: „Vesela veštica Nika“, „Vesela veštica Nika i zla Kjara“ i „Anjin svet“, koji su do sada imali više izdanja. Pošto je u romanu “Anjin svet” glavna junakinja gluvonema devojčica, književnica je pokazala učenicima i kako izgleda znakovno pismo, tj. način komuniciranja gluvonemih osoba.

Književnica je član je Udruženja dramskih pisaca Srbije i Udruženja književnika Srbije.
Moderator ovog kulturnog dešavanja bila je Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik.
Snimak književnog događaja dostupan je na Jutjub kanalu i sajtu Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac.

KOMENTARIŠI