U velikoj sali Centra za kulturu održan je Uskršnji koncert učenika srednje muzičke i poljoprivredne škole kao i učenika OŠ “Dositej Obradović”.

Koncert je održan u organizaciji Grada Požarevca, pomenutih obrazovnih ustanova i Braničevske eparhije.

Foto: Grad Požarevac

Koncert je otvorio predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić sledećim rečima:

„Dragi prijatelji, dozvolite mi da ovo kratko obraćanje vama, započnem mišlju da su izreke našeg naroda toliko puta pronašle ostvarenje u svakodnevnom životu, te je i ovo jedan od trenutaka dokaza njihove istinitosti. Prva narodna izreka koja mi pada na pamet uoči ovog koncerta glasi – “Ko peva, zlo ne misli“, i ako se rukovodimo po njoj, Požarevac i Požarevljani nemaju razloga da brinu za svoju budućnost.

Foto: Grad Požarevac

Da majstore muzike, nemaju samo u redovima jedne od najboljih muzičkih škola u Srbiji, muzičkoj školi Stevan Mokranjac, već da se Požarevlljani rađaju sa tim darom, pokazaće nam večeras i učenici srednje poljoprivredne škole, ali i osnovne škole Dositej Obradović. I dok u čitavom Požarevcu mladi pevaju, na nama starijima je da učinimo da za to imaju što više razloga. Na nama je i da njihovu pesmu dobro oslušnemo, shvatimo je i damo razloga da nikada ne prestane.“

Koncert je održan pred punom salom Centra za kulturu, a na koncertu učešće su uzeli i mališani iz Velikog Gradišta.

KOMENTARIŠI