Njegovi publicisti su saopštili da je Majkl umro u miru, u svom domu, na Božić. U saopštenju se takođe navodi da porodica želi da njihova privatnost bude poštovana, kao i da neće biti nikakvih izjava u ovom periodu.

Majkl Lipman, menadžer Džordža Majkla rekao je da je muzičar preminuo od posledica srčanog zastoja, preneo je BBC.

Njegov kolega iz benda Vem (Wham) Endru Ridžli napisao je na Tviteru da mu je srce slomljeno zbog gubitka voljenog prijatelja.

Engleski izvođač, tekstopisac, kompozitor i pijanista Elton Džon objavio je na društvenoj mreži Instagram fotografiju Džordža Majkla, uz komentar da je u šoku.

“Izgubio sam voljenog prijatelja, najljubazniju i najvelikodušniju dušu i fantastičnog umetnika. Moje srce je sa njegovom porodicom i svim njegovim obožavaocima”, napisao je Elton Džon.

Madona, Robi Vilijams, Martin Fraj, aktivista za zaštitu ljudskih prava Piter Tatčeli i mnogi drugi, oprostili su se od Džordža Majkla na društvenim mrežama.

Ispred njegove kuće na severu Londona obožavaoci u neverici ostavljaju sveće i cveće, navodi britanski list Gardijan.

Pevač, rođen kao Georgis Kirijakos Panajotu, postao je svetski poznat kao deo dueta Vem (Wham), koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 80-tih godina 20. veka.

Kasnije je počeo vrlo uspešnu solo karijeru. Za nepunih 40 godina karijere osvojio je dve Gremi nagrade i prodao više od 100 miliona albuma.

Imao je problema sa alkoholizmom i narkoticima, što je uzrokovalo i druge zdravstvene probleme, a tokom ove godine najavio je da se vraća karijeri. Početkom meseca je objavljeno da sa tekstopiscem i producentom Noti Bojem (Naughty Boy) radi na novom albumu.

Neki od njegovih najpoznatiji hitova su: “Faith”, “Father figure”, “One More Try”, “Monkey”, “Praying for Time”, “Don’t Let The Sun Go Down On Me”.

KOMENTARIŠI