Koliko košta odmor na Zlatiboru

Koliko košta odmor na Zlatiboru

Tokom letnjih meseci Zlatibor se i u nepovoljnoj godini pokazao kao sigurna oaza odmora za sve ljude željne bega od gradske vreve i svakodnevnih obaveza, a sudeći po već velikom interesovanju turista neće biti drugačije ni za predstojeću zimsku sezonu.

“Ponuda za predstojeće praznike i zimsku sezonu je raznolika. Ima tu aranžmana za različite kategorije gostiju, a za svačiji džep”, kažu u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

Kako objašnjavaju, “dobrostojeći” ljubitelji odmora u luksuznim hotelima moraće da izdvoje od 76.000 dinara za aranžman od tri noćenja (za dve osobe) u najluksuznijem hotelu na Zlatiboru.

Cene novogodišnjih paketa u hotelima sa četiri zvezdice se kreću već od 21.500 dinara u dvokrevetnoj sobi (po osobi) pa sve do 65.000 dinara za boravak u apartmanu. Svi hotelski aranžmani su na bazi polupansiona i uključuju korišćenje dodatnih sadržaja kao što su spa i wellness centri, fitnes centri, igraonice.

U konačištima i pansionima trodnevni aranžman moguće je rezervisati po ceni od 20.000 dinara za dve osobe, pa do 40.000 dinara za smeštaj porodice u manjem apartmanu, dok pojedini objekti nude smeštaj od 20 evra po ležaju sa uključenim doručkom.

Za goste sa nešto skromnijim budžetom, na raspolaganju je raznovrsna ponuda smeštaja u brojnim apartmanima domaće radinosti. Cene u velikoj meri zavise od veličine apartmana, broja osoba, opremljenosti i lokacije.

Tako se najam apartmana za novogodišnje praznike kreće od 50 do 65 evra po danu u nešto skromnijem smeštaju, dok se bolje opremljeni i luksuzni apartmani mogu iznajmiti od 70 evra i više. U ponekoj kući za odmor još uvek se izdaju pojedinačne sobe, a cene se kreću od 10 do 15 evra po ležaju.

“Ima poziva svakodnevno, ljude interesuju cene smeštaja za Novu godinu i zimski raspust. Većinu apartmana smo već popunili za praznike. Kakva god bila situacija gosti Zlatibor prepoznaju kao bezbednu destinaciju. Široka je ovo planina, ima dovoljno mesta za sve”, kaže meštanin koji se izdavanjem apartmana na planini bavi dugi niz godina.

Na Zlatiboru je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu. Očekuje se otvaranje sezone skijanja u Ski centru ”Tornik”, puštanje u rad najduže panoramske gondole, a centar Zlatibora i Kraljev trg dobili su potpuno novi izgled.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, gosti Zlatibora mogu uživati u njegovim lepotama, jer je ova planina puna skrivenih i neistraženih čuda, spremna da širom raširenih ruku prihvati sve koji požele da se prepuste njenim čarima.

KOMENTARIŠI