Foto: Urban City / B.P.

Gradska uprava Požarevac postavila je anketu na sajtu o svetlosnim reklamama u Požarevcu.

Upitnik ima za cilj, kako se navodi u anketi, da građani odgovore na pitanje koliko svetlosne reklame (bilbordi, izlozi, …) ometaju građane u Požarevcu i okolnim mestima.

Anketa je nastala u saradnji Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd, Odsek primenjene inženjerske nauke, Požarevac i Gradske uprave Požarevca.

Anketu možete pronaći OVDE.

2 KOMENTARA

  1. Ogromni bilbord na terasi Toplifikacije višestruko smeta. Postavljen je na terasi koja je statički nepodobna za težinu bilborda. Naročito preti da dođe do ugrožavanja mnogih prolaznika pogotovo kad duva košava. Često puta je na trotoaru ispod bilborda prisutna autodizalica zbog intervencija na istom, a novi trotoar (tanke bet. pločice) je predviđen samo za pešake.Na kraju bilbord odvraća pažnju vozača što može prouzrokovati saobraćajne. Toliko o tom bilbordi.Što se tiče izloga kome oni smetaju,pa izlozi su jedna vrsta ukrasa.

  2. Svetleći bilbord nije tako loša stvar, samo kada bi se izbacili sa njega takozvani blic sadržaji, jer ometaju u noćnoj vožnji, a najveći problem može napraviti ljudima sa epilepsijom, jer mogu dobiti napade usled jakog svetla. Mislim da je ovo drugo veći problem. Neka u reklamama naprave blaže prelaze i ne bi trebalo nikome drugom da smeta osim možda i ljudima koji žive u blizini i treba da spavaju dok im cele noći neko blica kroz prozor. Važno je da se uzimaju pare, a o zdravlju ne mora da se razmišlja. Toliko

KOMENTARIŠI