Komunalna milicija staje na put bahatim Požarevljanima

Komunalna milicija staje na put bahatim Požarevljanima

Foto: Urban City

Povodom obeležavanja „Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom“ upozoravaju se vozači na teritoriji Grada Požarevca da ne parkiraju svoja vozila na mestima koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom.

Komunalna milicija Grada Požarevca vršiće pojačanu kontrolu parkiranja na teritoriji Grada Požarevca.

Članom 19. Odluke o upravljanju javnim parkiralištima zabranjeno je parkiranje na mestima predviđenim za vozila za osobe sa invaliditetom.

Foto: JKP “Parking servis” Požarevac

Za nepoštovanje mera zabrane, koje su propisane odlukom predviđena je novčana kazna:

– Novčanom kaznom u fiksnom iznosu biće kažnjeno fizičko lice u iznosu od 5.000,00 dinara, preduzetnik u iznosu od 25.000,00 dinara i pravno lice u iznosu od 50.000,00 dinara, za prekršaje iz člana 19. stav 1. Odluke o upravljanju javnim parkiralištima.

1 KOMENTAR

  1. Ništa im to ne vredi nažalost :(, evo ja sam invalid paraplegičar u kolicima koj aktivno vozi automobil i često ne mogu da parkiram jer neki takozvani “invalid” stao na to mesto. Potrebno je kao prvo promeniti zakon ko sve može da dobije plaketu za parkiranje na mesto za invalide, kod nas može svako ko ima više od 70% telesnog oštećenja može da dobije plaketu, što je suludo. Evo kako Nemačka daje plaketu, 100% invalidnost, i to kategorije amputacija jedne ili obe noge, invalid koj je vezan za invalidska kolica ili ti paralize, slepe osobe. A npr. amputirana ruka isto je 100% invalid ali nema pravo na tu plaketu. Dodatna stvar plaketa se vezuje na invalida, a ne kao kod nas na automobil. U slučaju da je vozač “normalna” osoba, a invalid kao suvozač isto može da parkira u gore navedenim kategorijama, ako vozač parkira vozilo a invalid nije prisutan mora imati dobar razlog zašto se parkirao na parkingu za invalide, tolerišu situacije ako vozač ide u apoteku, lekara ili nabavku za invalida, mora imati pismenu potvrdu invalidske osobe, pa čak idu i proveravaju ako ide kod lekara ili apoteku dali je vozač za navedenu invalidsku osobu koristio tu uslugu.
    U Požarevcu barem jedno 80% invalidskih plaketa su po meni ne primerene. Ekstremna situacija advokat koj ima kancelariju kod parka, dobio je plaketu na svog invalidnog oca i konstantno je parkiran njegov džip kod parka ili ispred kod kružnog toka.

KOMENTARIŠI