Kon: Izlazimo iz nesigurne situacije

Kon: Izlazimo iz nesigurne situacije

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da izlazimo iz nesigurne situacije i da on očekuje da bude stabilna, ali uz prisustvo virusa, i tada se može razgovarati o ozbiljnom popuštanju.

Vraćati se u normalan život tokom leta, podrazumeva, prema njegovim rečima, život uz dodatne mere opreza, a maske će se “isključiti” najsporije.

“Nadam se da će u čitavoj Srbiji da se dostigne taj obuhvat”, rekao je Kon za TV Prva na pitanje da li očekuje da se i u drugim gradovima Srbije dostigne 50 posto vakcinisanih, što se uskoro očekuje u Beogradu.

Na Adi Ciganliji, gde se danas nalazi mobilni autobus za vakcinaciju, Kon je naveo da je blizu polovine onih koji se vakcinišu poslednjih dana u grupi do 35 godina.

Kada su u pitanju mature, Kon navodi da će proslava verovatno biti, ali kasnije.

“Nemojte praviti tajne proslave, nije mudro, taman smo na kraju”, istakao je on.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, rekao je da je pre nekoliko nedelja promenjena strategija vakcinacije i da se ide tamo gde ljudi žive, gde rade, gde dolaze.

Kada je lepo vreme prirodno je da budemo na Adi Ciganliji, jer ima mnogo ljudi, kao što smo juče bili na Zemunskom keju, rekao je Vesić i naveo da je samo u mobilnom autobusu vakcinisano oko 2.500 ljudi.

KOMENTARIŠI