Imunolog i član Kriznog štaba Predrag Kon poručio je da su modeli za odvijanje nastave u školama ambiciozniji u odnosu na prošlu godinu i istakao da je bitno da se bolesno dete ne šalje u školu.

„Svako dete koje ima temperaturu ili virus koji može da ukazuje na kovid, treba da ostane kod kuće i uči onlajn“, rekao je Kon za Pink.

Govoreći o kovid propusnicama, Kon je ocenio da su festivali u Srbiji dobro funkcionisali i da je sada ideja da se to prenese i na niži nivo.

„Ako država stane iza toga da postoje kovid propusnice, svima će biti lakše, jer taj neko ko organizuje neko slavlje ili okupljanje, neće imati problem da objašnjava zašto neko negde ne može da se pojavi“, objasnio je Kon.

Kada je u reč o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih i prosvetnih radnika, dodao je da je jasno da je to etička stvar i da je prvo i osnovno da neko ko se bavi takvom vrstom posla ne sme da naškodi drugima i time ih životno ugrozi.

Kon je ocenio da će se brojevi zaraženih kretati između 2.500 i 2.600 i predvideo da će sledeće nedelje brojevi sigurno biti oko 3.000 pozitivnih.

KOMENTARIŠI