Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon objavio je da se za tri nedelje može desiti da brojevi novih slučajeva ponovo postanu četvorocifreni na dnevnom nivou, a da će bolnice novozaraženima “verovatno početi da se pune već za sedam dana”.

On je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da „nema vremena za premišljanje“ i da bi zbog toga hitno trebalo početi sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, a zatim i ostalih grupa stanovnika koji su u posebnom riziku ili su u prilici da masovno zaražavaju druge zbog posla koji obavljaju.

“Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu kovida 19, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Za one koji me optužuju da širim paniku… Kada vatra započne sakrijete se i ne gledate, samo da niko ne vidi… Manite se toga“, napisao je Kon.

1 KOMENTAR

  1. Kakva Korona više ljudi, izbacite bolnice iz kovid režima da ljudi mogu da se leče, umiru svi onkološki pacijenti jer nema država para da leči ljude koje plaćaju zdravstveno pa Korona je odličan izgovor….

KOMENTARIŠI