Foto: Urban City // I.P.

Treći koncert u Botaničkoj Bašti Jevremovac Darka Rundeka i Ekipe.

Propagiranje ekologije i dizanje svesti o istoj, te je koncert održan baš na ovom mestu, negde oko 20h Darko Rundek & Ekipa otpočeli su svirku u ranu noć ili kasni sumrak kako je i sam naveo.

Dobrodošlicu nam je poželeo već na samom ulazu, poklonivši svakom po čašu, kako ne bismo pravili haos i nered, pod krošnjama prelepe Botaničke Bašte Jevremovac-Beograd, svojevremeno pridružio se akciji organizacije Greenpeace Hrvatska protiv upotrebe jednokratne plastike, te smo u to ime na poklon dobili višekratnu.

Foto: Urban City // I.P.

Koncert je otvoren novim pesmama koje je Rundek odradio s ,,Ekipom”, isprativši velike ovacije publike, a specifično obučen u svom stilu, kao i ceo band u bordo ,,mantije” , obradovao je publiku željnu dobre svirke-uživo.

Posebno interesantan u jednu ruku performans, gde publika pada u trans, doživela je tokom numere ,,Novčić za sreću”, genijalni basista i truba.

Posle bloka novih pesama, Rundek je na svoj simpatičan način najavio desetominutnu pauzu ,,za jednu pljugu”

Nikad nije bio ni aktivista niti neko ko previše ističe svoje stavove (iako su njegove numere poput ,,Šejn” same po sebi REVOLUCIJA), ali ipak on nije ni vođa ni guru on poziva na to da će se od 11.09.2021. Promeniti sve i zato numera ,,Revolucija počinje na tanjuru”, gde prepričava svoju odluku o tome da postane vegetarijanac.

Oduševljenje i posebno uzavrela atmosfera osetila se tokom numere ,,Aj karmela”.

Foto: Urban City // I.P.

Ana Kovačić na sintizajzeru, saksofonu i ŠEŠIRU, usled povrede koju je doživela neposredno pre koncerta bukvalno je razvalila publiku svojom neposrednošču, talentom i energijom.

Trombon Koste Vukasinovića isčekivali smo cele večeri, a onda je nakon bisa usledio ŠEJN pod njegovim vođstvom. Šejn-sloboda, bunt, ideal i prkos sistemu, čast!

Na kraju popaljeni blicevi, podignuti upaljači, jednoglasno-publika je pevala zajedno sa Rundekom ,,Šal od svile”.

Definitivno, usled epidemije, osetilo se da je publika željna dobrih koncerata i vrhunske svirke.

KOMENTARIŠI