Košarkaši Srbije plasirali se na EUROBASKET 2022

Košarkaši Srbije plasirali se na EUROBASKET 2022

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija je u petom kolu kvalifikacija savladala Gruziju sa 92:66 i tako overila plasman na Evropsko prvenstvo.

Tamo će se naći i Gruzija, koja je i pred početak kvalifikacija automatski obezbedila plasman na Evrobasket kao jedan od četiri domaćina, kao i Finska, koja ide kao treća iz ove grupe.

Srbija će u poslednjem kolu igrati protiv Švajcarske u nedelju od 13:00.

Počelo je neefikasno sa obe strane, ali je Srbija igrala bolju odbranu i dozvolila Gruziji da za pet minuta postigne samo jedan koš.

Vodila je Srbija sa 11:2 i to najviše zahvaljujući brzih pet faulova Gruzije, koja je iz bonusa izašla već posle tri minuta košarke u prvoj deonici.

Naša reprezentacija je u završnici prve četvrtine odigrala slabo i dozvolila seriju Gruzije od 8:0, ali su ipak na prvi mali odmor otišli sa tri poena prednosti.

Gruzija je uspela da preokrene i povede na šest minuta do kraja prvog poluvremena, ali je onda Dejan Milojević zatražio tajm-aut i tražio od svojih igrača da se igra ubrza, što su oni i uradili.

Posebno je blistao Filip Petrušev, koji je postigao 16 poena u prvom poluvremenu, a pratio ga je i Danilo Anđušić.

Na poluvremenu je bilo +6 za Srbiju, a mali broj poena može se opravdati katastrofalnim šutem i jednih i drugih za tri poena u prvom poluvremenu.

Srbija u drugo poluvreme ulazi odlično šuterski raspoložena, posebno Danilo Anđušić.

Tri trojke odvode Srbiju na +13, ali se i Gruzija raspucala i nije dozvoljavala Srbiji da se još više odmakne.

Naši košarkaši su u istom ritmu igrali celu treću četvrtinu, pogodili su šest trojki samo u trećoj deonici i pred poslednjih 10 minuta bilo je +14.

Rutinski je Srbija održala prednost u poslednjoj četvrtini. Igrali su sjajno, radio je i šut i ulaz i naši košarkaši dolaze do treće pobede u ovim kvalifikacijama.

Osvetili su se Gruziju na njihovom terenu za poraz u prvom kolu u Beogradu.

KOMENTARIŠI