Košarkaši Srbije startuju na “Akropolis kupu”, od 17h protiv Turske

Košarkaši Srbije startuju na “Akropolis kupu”, od 17h protiv Turske

Srbija je jedna od ekipa sa najviše učešća na ovom nadmetanju.

Tradicionalni “Akropolis kup”, koji se igra od 1986. godine, i ovog leta će biti prava provera forme naše košarkaške reprezentacije pred učešće na Svetskom kupu (31. avgust – 15. septembar).

“Orlovi” će na pretposlednjem pripremnom turniru odmeriti snage sa Turskom od 17.00 u “OAKA areni”, dok će u subotu u istom terminu rival biti Italija, a u nedelju će igrati protiv domaćina od 19.30.

Srbija je jedna od ekipa sa najviše učešća na ovom nadmetanju, a kad se pogleda dublje u prošlost, početna njegova izdanja protekla su potpuno u znaku Jugoslavije, koja se pela na tron tri godine zaredom (1986, 1987, 1988).

– Sve protivnike veoma poštujemo, igramo “Akropolis kup” u jednom dobrom trenutku za nas – izjavio je selektor našeg nacionalnog tima Aleksandar Đorđević. – To je izuzetno jak turnir, kao što su bile i ove dve utakmice sa Litvanijom. Cilj nam je da probamo da se spremimo za Svetsko prvenstvo kroz mečeve sa što jačim protivnicima.

U dosadašnjem toku priprema Srbija je iz četiri utakmice upisala četiri trijumfa. Jačina protivnika se postepeno povećavala, jer je prvi “na meniju” bio Borac iz Čačka, potom Finska, pa dva puta Litvanija. Pravu sliku trenutnog stanja ekipe selektor će videti protiv tri veoma dobra rivala.

– Momci dobro rade, imamo još prostora za poboljšanje – naglašava Đorđević. – Nismo dugo zajedno, a to je ono što mi treneri uvek najviše tražimo, jer je uigranost veoma bitna za formu.

Centar Miroslav Raduljica nije krio zadovoljstvo zbog puta u Atinu.

– Mi stvarno gledamo samo sebe i radićemo svoj posao, rivali neka rade svoj, pa ćemo da vidimo ko je bolji. Biće ovo dobre provere, a i moći ćemo da vidimo Italijane, protivnike u grupi u Kini, iako je ovo samo turnir. Uvek igramo punim intenzitetom i pokušavamo da napredujemo kroz svaku utakmicu, a da li je rival Italija, Turska ili Grčka, nije nam bitno. Turnir jeste jak i interesantan, lično uvek volim da igram Akropolis kup, tako da očekujem odlične utakmice koji će najviše nama koristiti.

KOMENTARIŠI