Kostolac dobio još jednu državnu apoteku

Kostolac dobio još jednu državnu apoteku

U Kostolcu je otvorena apoteka „Lipa“ Apotekarske ustanove Požarevac.

Apoteka je smeštena u objektu Doma zdravlja u Kostolcu.

Objekat su otvorili zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Predrag Mijatović i direktorka Apotekarske ustanove Požarevac Tatjana Činč, uz prisustvo predsednika Gradske opštine Kostolac Serdža Krstanoskog.

Ovom prilikom zamenik gradonačelnika Predrag Mijatović je istakao:

„Pred nama je svečano otvaranje nove apoteke u Kostolcu koja će biti pod okriljem Apotekarske ustanove Požarevac, kao jedan od događaja Prvog Sajma farmacije u Srbiji. Iako je danas dan njihovog esnafa, ova ustanova svojim delima pokazuje da otvaranjem velikog broja apoteka po čitavom Okrugu stavlja kvalitet i dostupnost svojih usluga daleko ispred profita. Želja mi je da apoteka „Lipa“ koju danas otvaramo u Kostolcu, kao i sve buduće i one već postojeće, nastave svetlu tradiciju Apotekarske ustanove Požarevac dugu preko 6 decenija. Govoreći o prvom Sajmu farmacije koji se održava danas, smatram da su pokriveni svi segmenti apotekarstva uz ostvarivanje ciljeva kao što su edukacija, prevencija i prikaz istorijata.“

Nakon toga u Sportskom centru je održan prvi Sajam farmacije, koji je otvorila direktorka Tatjana Činč, a građani su ovom prilikom mogli da obave pregršt besplatnih preventivnih pregleda i upoznaju se sa vrhunskim preparatima farmaceutskih kuća.

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba „Farmacija Braničevskog okruga”, koja će trajati do 29. septembra.

Na otvaranju direktorka Tatjana Činč je rekla:

„Današnji dan, 25. septembar, obeležava se kao svetski dan farmaceuta, a državna Apotekarska ustanova Požarevac kreirala je izložbu u okviru manifestacije Prvi sajam farmacije, kojom će iskazati tri segmenta kojima se diči – tradiciju, ljudsku dobrotu i tananost profesije.

Tokom trajanja izložbe učenici Medicinske škole Požarevac, koji pohađaju smer farmaceutski tehničar, kroz interaktivnu radionicu prikazaće znaje u izradi čajnih mešavina.

KOMENTARIŠI