Kostolac dobio “pametno” autobusko stajalište

Kostolac dobio “pametno” autobusko stajalište

Gradska opština Kostolac nastavlja sa uređenjem postojećih i postavljanjem novih autobuskih  stajališta. Novo „pametno” autobusko  stajalište postavljeno je kod Sportske hale u Kostolcu. Stajalište je  od posebne važnosti, jer će ga najviše koristiti đaci osnovne i srednje škole, koje su u ne posrednoj blizini.

– Stajalište je opremljeno solarnim napajanjem, zahvaljujući kojem će građani,  moći da dopune svoje mobilne uređaje  uz pomoć ugrađenih USB priključaka. Stajalište ima i sopstvenu LED rasvetu i internet konekciju, a svi predviđeni priključci i rasveta koristi će sunčevu energiju, rekaoje predsednik Gradske opštine Kostolac  Serdžo Krstanoski i dodao da će sada naša deca biti definitivno sigurnija dok čekaju autobus, što je i bio cilj.

Foto: kostolac.rs

Krstanoski je naglasio da je dosada postavljeno i uređeno šest autobuskih stajališta, četiri u Kostolcu i dva u naselju Kanal. U planu je da u najskorije vreme autobuska stajališta budu postavljena  u Petki, Ostrovu, Klenovniku i Starom Kostolcu, što je pokazatelj da lokalna samouprava brine o svim građanima. – Važno je da oni koriste javni prevoz mogu da se zaštite od vetra i kiše, ali i da autobusi koji saobraćaju na ovim relacijama imaju adekvatan prostor i mesto gde će primati putnike, istakao je predsednik kostolačke opštine.

KOMENTARIŠI