Kostolac raspisao konkurs za medije, najmanji iznos u Srbiji

Kostolac raspisao konkurs za medije, najmanji iznos u Srbiji

KOSTOLAC, Foto: B.P.

Gradska opština Kostolac raspisala je 26. januara konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Podsećamo da u 2020. iz nepoznatog razloga ova opština nije ni raspisala konkurs za medije, dok je 2019. godine iznos koji je odvojen za ove namene bio isti kao i što je u 2021. godini, 300.000 dinara. Najmanji iznos koji jedan medij može dobiti je 20.000 dinara, a najveći 150.000.

Pored opštine Ražanj koja je u 2020. godini raspisala konkurs za medije u iznosu od 200.000 dinara, Kostolac je ovogodišnji trenutni rekorder po minimalnom iznosu koji je opredeljen za ove namene, imajući u vidu iznose koji se odvajaju za udruženja (2,4 miliona), KUD-ove (2,3 miliona) i crkve (milion dinara).

Zanimljivo je i to da se kao bliži kriterijumi konkursa navode doprinos i značaj Đorđa Vajferta kao vlasnika i osnivača rudnika za eksploataciju uglja za razvoj Kostolca, sa posebnim osvrtom na prikazivanje razvoja Kostolca od osnivanja rudnika do danas, kao i tema Kostolac kao multinacionalna sredina i Istorija razvoja sporta u Kostolcu.

Rok za konkurisanje je do 26. februara, potrebno je dostaviti dokumentaciju u čak sedam primeraka. U uslovima konkursa ne piše rok do kada će biti objavljeni rezultati.

KOMENTARIŠI