Foto: B.P / ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, tokom vikenda, zadržali su devojku i petoricu muškaraca koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola.

Policija je u Kostolcu zaustavila četrdesetčetvorogodišnjeg vozača „hjunadija“ koji je automobilom upravljao sa 1,72 promila alkohola u organizmu, kao i tridesetjednogodišnju devojku koja je upravljajući automobilom „reno“ sa 2,27 promila alkohola, sletela sa puta i udarila u parkirani automobil, pri čemu je nastala samo materijalna šteta.

Saobraćajna policija je u Velikom Gradištu i okolini ovog mesta isključila iz saobraćaja vozača „golfa“ (50), „škode“ (45) i „mercedesa“ (68) koji su automobilima upravljali sa 2,15, 1,37 i 1,48 promila alkohola u organizmu.

Policija je u Požarevcu zaustavila dvadesetsedmogodišnjeg mladića koji je automobilom „audi“ upravljao sa 1,69 promila alkohola u organizmu, koji je prvo odbio da stane, a kada ga je patrola zaustavila i da pokaže dokumenta.

Protiv vozača je podneta prekršajna prijava po Zakonu o javnom redu i miru i on je u skraćenom postupku priveden sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom 8 meseci, kao i 14 kaznenih poena.

Protiv vozača su podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

KOMENTARIŠI