Krčkali pasulj GRADIŠTANAC u centru Temišvara

Krčkali pasulj GRADIŠTANAC u centru Temišvara

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, predstavio je sve ono što opština nudi svojim gostima i istakao želju da turisti posete Veliko Gradište, uz uverenje da kada gost jednom dođe uvek se vraća, što i jeste glavni cilj opštini koja svoju budućnost vidi u turizmu

U samom centru Temišvara, na Trgu pobede i u restoranu Lojd, 13.aprila održana je prezentacija turističkih potencijala opštine Veliko Gradište.

U saradnji sa Savezom Srba u Rumuniji, Konzulatom Republike Srbije i temišvarskim vlastima opština Veliko Gradište organizovala je kulturno-turistički promotivni performans kojem je prethodila konferencija za medije i predstavnike turističke privrede.

Brojnim predstavnicima medija obratili su se predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru, Vladan Tadić, gradonačelnik Temišvara, Nikolae Robua, predsednik Saveza Srba u Temišvaru, Ognjen Krstić, i vlasnik restorana Lojd, Javor Radovanković.

Foto: Opština Veliko Gradište

Direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište zahvalila se svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja, a ovim putem istakla je važnost koju, već tradicionalno, turisti iz Rumunije imaju za turizam Velikog Gradišta.

“Ovom prezentacijom pokušaćemo da se zahvalimo našim dragim gostima iz Temišvara, i ujedno pozovemo nove posetioce koji su zainteresovani za klasične odmore, sport i rekreaciju, potpuno uživanje u krstarenju turističkim brodovima ili jednostavno za veselu atmosferu na našim manifestacijama.“, rekla je direktorka Stojanović.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, predstavio je sve ono što opština nudi svojim gostima i istakao želju da turisti posete Veliko Gradište, uz uverenje da kada gost jednom dođe uvek se vraća, što i jeste glavni cilj opštini koja svoju budućnost vidi u turizmu: “Srebrno jezero, koje je jedno od najlepših i najpoznatijih turističkih mesta Srbije, nalazi se na svega stotinak kilometara od Temišvara, a posetioci koji dolaze, imaju priliku da skelom preko Dunava, na tradicionalan način, uplove u Veliko Gradište kod Ramske tvrđave, i nastave svoj put ka Srebrnom jezeru. Jezero svojom bogatom ponudom može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih turista. ‘.

Kako je naveo, Srebrno jezero raspolaže dugim, uređenim plažama, jednim od najlepših akva-parkova Srbije, Nacionalnim veslačkim centrom, sportskim terenima, na njemu se nalazi i kamp Miloša Teodosića, našeg proslavljenog košarkaša i jednog od najboljih igrača Evrope, koji na Srebrnom jezeru obučava mlade, talentovane nade košarke. Prošle godine u Miloševom kampu trenirao je i tim mladih košarkaša iz Temišvara.

Foto: Opština Veliko Gradište

“Bogata ponuda koju nude ugostitelji uvek je interesantna svim turistima, a deo ove ponude imaćete priliku da probate nakon ove prezentacije, jer su naši najbolji ugostitelji pošli sa nama, spremaju nam dobro poznatu hranu naše opštine. Smeštajni kapaciteti su svake godine sve bolji, tako da imamo kategorisane objekte koji se kreću u rangu od hotela sa kongresnim dvoranama, vilama sa restoranima, privatnim vikendicama do auto-kampa.“, rekao je predsednik opštine, zahvalivši domaćinima skupa, prisutnim zvaničnicima iz Temišvara, predstavnicima medija i agencijama na velikom odzivu.

O Velikom Gradištu, nadahnuto i sa ushićenjem, govorio je generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru, Vladan Tadić, istakavši tom prilikom da, kada je u pitanju ova opština, mora da bude subjektivan jer je sa porodicom mnoga leta proveo na Srebrnom jezeru. On je istakao važnost Generalnog konzulata za očuvanje srpskog nacionalnog identiteta u ovoj oblasti kao i da će Konzulat uvek podržavati i promovisati aktivnosti poput ove prezentacije.

Gradonačelnik Temišvara, Nikolae Robua, obratio se srdačnom dobrodošlicom, naglasivši da je Temišvar grad koji je sklop lepe prirode i bogatog kulturnog života i da nakon prezentacije turističkih potencijala Velikog Gradišta veruje da, kako mu i ime kaže, Gradište zaslužuje taj naziv zbog svojih izuzetnih lepota. Gradonačelnik je izrazio želju da dođe u Veliko Gradište kao i da pokrene projekte koji bi se jednim delom odnosili na turizam. On je, takođe, pozvao turističke agencije da kreiraju turističke paket aražmane za Veliko Gradište sa akcentom na Srebrno jezero.

Goste su pozdravili i zahvalili se učesnicima i predsednik Udruženja Srba u Temišvaru, Ognjen Krstić, i vlasnik restorana Lojd, Javor Radovankovi,ć sa željom da ovo bude još jedna u nizu akcija povezivanja Srbije i Rumunije.

Orkestar ANIP-a “Vlastimir Pavlović Carevac“ odsvirao je Svilen konac, prenevši duh kafana Velikog Gradišta u Temišvar. Performans je nastavljen na samom Trgu pobede, a mnogobrojni posetioci uživali su u spektakularnom nastupu ove izvođačke grupe.

Turistička organizacija izložila je ponudu gradištanskog kraja na štandovima ispred restorana gde su i najbolji ugostitelji Velikog Gradišta priremali svoju hranu. Svojom ponudom ugostitelji su mogli direktno da prezentuju svoje restorane predstavnicima agencija u Rumuniji i posetiocima prezentacije, kao budućim gostima. Ovom prilikom održan je sastanak u Turističkoj agenciji “Ultramarin“ iz Temišvara gde se pregovaralo o početku saradnje i dolasku organizovanih grupa na Srebrno jezero.

KOMENTARIŠI