Foto: Urban City / ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, podneli su krivičnu prijavu protiv dvadesetdevetogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je on je nabavio falsifikovanu diplomu jedne srednje škole u Beogradu, kao i falsifikovana svedočanstva o završena sva četiri razreda.

Takođe se sumnja da je ovu diplomu u oktobru 2012. godine upotrebio kao osnov za upis na jedan fakultet na kom je stekao zvanje diplomiranog pravnika.

On je, kako se sumnja, na osnovu ovog zvanja u maju 2018. godine upisan u Imenik advokatskih pripravnika Advokatske komore Požarevca i do momenta podnošenja krivične prijave obavljao je poslove u jednoj advokatskoj kancelariji.

3 KOMENTARA

  1. Posto je u Srbiji srozan moral opsti socijalisticki pa i onaj u stihovima smrt majke Jugovica:”nemoj sine govoriti krivo ni po babu ni po stricevima” jer je novac sve zamenio u neoliberalnom drustvu u nas, i doticni advokat je verovatno bio svega toga svestan (jer mu u tome svesrdno pomazu i srpske novine)i sta reci kad jedna krivicna norma izgubi svoj moralni kredo, i kad se u srbiji politicka elita sluzi laznim doktoratima.Ovaj dogadjaj jasno govori da se u pravosudju Srbije razvio a dugo uzgajan princip -dvostrukih arsina.

KOMENTARIŠI