Krivične prijave za članove Komisije za sport opštine Petrovac na Mlavi i...

Krivične prijave za članove Komisije za sport opštine Petrovac na Mlavi i još UHAPŠENIH u akciji MUP-a

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra.

Pripadnici MUP-a u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra.

Akcije su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Upravom carina i Poreskom policijom, sprovedene na teritoriji Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Pančeva, Smedereva, Požarevca, Jagodine, Zaječara, Čačka, Užica, Pirota, Niša i Novog Pazara.

Među uhapšenima su i četiri carinska službenika, bivši funkcioner opštine Bačka Topola, zaposleni u dve osnovne škole, radnik kompanije “Dunav osiguranje”, bivše odgovorno lice filijale Pireus banke u Novom Sadu, carinski agenti u špediterskim kućama, više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.

Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 39 osoba, među kojima je pet policijskih službenika, carinski službenik, bivši funkcioner opštine Pećinci, bivše odgovorno lice Klinike za kardiohirurgiju – Klinički centar Srbije i još troje odgovornih lica u toj ustanovi, članovi Komisije za sport opštine Petrovac na Mlavi, odgovorno lice Fudbalskog kluba “Trbunje”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv trojice članova Komisije za sport opštine Petrovac na Mlavi, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da su tokom 2015. i 2016. godine, suprotno važećim propisima, doneli zaključak o utvrđivanju visine sredstava kojim je fudbalskom klubu „Nova Sloga 1933“ odobreno 29.800.000 dinara.

Na taj način osumnjičeni su oštetili budžet opštine Petrovac na Mlavi.

KOMENTARIŠI