KUČEVO: “Ugojili” budžet za 40 miliona

KUČEVO: “Ugojili” budžet za 40 miliona

Odbornici su se saglasili i da se pristupi otuđenju, tj prodaji kompleksa „Platani“ zainteresovanom investitoru

Donošenjem odluke o rebalansu ovogodišnjeg budžeta, odbornici koji su prisustvovali današnjoj sednici lokalnog parlamenta zakazanoj po hitnom postupku, omogućili su rešavanje jednog višegodišnjeg, izuzetno teškog, infrastrukturnog problema: sanaciju puta Kučajna – Ravnište.

Koliko će to značiti stanovnicima opštine koji su životno vezani za taj putni pravac, kao i za razvoj turizma, izlišno je i govoriti. Osim ove, razlog za sazivanje sednice leži i u potrebi da se Skupština saglasi sa potpisanim Ugovorom na osnovu koga se Javno preduzeće za održavanje puteva pripojilo Javnom komunalnom preduzeću. Iz ove, proistekle su i još dve tačke koje je trebalo usvojiti – izmenu odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru (odluka se donosi na osnovu svakog pojedinačnog preduzeća ili ustanove, pa pošto je došlo do spajanja dva javna preduzeća to ju je trebalo izmeniti u tom delu) i donošenju nove odluke kojom bi se JKP poverili poslovi od javnog interesa.

Odbornici su se saglasili i da se pristupi otuđenju, tj prodaji kompleksa „Platani“ zainteresovanom investitoru. Sve odluke donete su jednoglasno sa 23 glasa „za“ (SO broji ukupno 43 odbornika a skupštinsku većinu čini 25 odbornika, od kojih je jedan bio sprečen da dođe iz zdravstvenih razloga a drugi je zakasnio na početak sednice). Predstavnici opozicije ( 18 odbornika) nisu prisustvovali zasedanju.

Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Kučevo Novica Janošević je između ostalog rekao „Zahvalio bih se svim odbornicima vladajuće većine koji su pokazali odgovornost, izdvojili vreme i doprineli da se donesu ovako važne odluke za dobrobit svih građana…ponosan sam što i sam i ja njen deo.“

Zatvarajući sednicu, predsednik SO Kučevo Vladimir Stojanović, naglasio je da je odsustvo opozicije sa današnje sednice još jednom pokazalo njihovu nekorektnost, ali i nekompetentnost da učestvuju u donošenju odluka bitnih za razvoj opštine, kao i krajnju neodgovornost, pre svega prema biračima koji su glasali za njih, a potom i prema svim ostalim stanovnicima opštine Kučevo.

KOMENTARIŠI