KUĆNI PRITVOR ZA DIREKTORE: Naplaćivali fiktivne radove i materijal, oštetili budžet za...

KUĆNI PRITVOR ZA DIREKTORE: Naplaćivali fiktivne radove i materijal, oštetili budžet za 28 miliona

Svi optuženi osuđeni su zbog malverzacija izvršenih od 2008. do 2011. godine, vezanih za izgradnju trafo-stanice i skijališta na planini Beljanica kod Žagubice

Bivši direktori Direkcije za izgradnju u Žagubici, Ilija Mustecić (60) i Dragiša Vučković (65), pravosnažno su osuđeni na šest meseci kućnog zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, kojom je budžetu Žagubice naneta šteta od 28 miliona dinara, pišu Novosti.

Ovu presudu doneo je Viši sud u Požarevcu, a sada je ona potvrđena i od strane Apelacionog suda u Kragujevcu. Istom presudom, na osam meseci kućnog zatvora, zbog zloupotrebe odgovornog lica, osuđeni su Vlada Petronijević (47), vlasnik firme „Dalekovod“ iz Zaječara, i nadzorni organ Stanoje Nikolić (81) iz Negotina.

Svi optuženi osuđeni su zbog malverzacija izvršenih od 2008. do 2011. godine, vezanih za izgradnju trafo-stanice i skijališta na planini Beljanica kod Žagubice. Iako nikakve gradnje nije bilo, direktori Direkcije omogućili su „Dalekovodu“ da, bez pravnog i ekonomskog osnova, iz budžeta Žagubice naplati 28 miliona dinara za fiktivne radove i fiktovno utrošeni materijal za gradnju.

Iako nije bilo ni nadzora radova, nadzornom organu iz budžeta je isplaćeno 504.000 dinara. Presudom je „Dalekovodu“ naloženo da sav nezakonito stečeni novac vrati u budžet Žagubice. U ovaj slučaj bio je umešan i pedijatar Dragi Damnjanović, bivši predsednik opštine Žagubica, zbog krivičnog dela trgovina uticajem. On je pre tri godine osuđen na 14 meseci zatvora, uslovno na dve godine, uz obavezu da u humanitarne svrhe uplati 100.000 dinara.

KOMENTARIŠI