Kup je naš

Kup je naš

Trofej je u Požarevcu, i to ne bilo koji, već prvi kada je futsal u pitanju. Pobedom protiv KMF Ivanjica, osvojen je Kup Zapadne Srbije, što je požarevačku ekipu kvalifikovalo za nastavak učešća u nacionalnom Kupu, zajedno sa još 15 najboljih ekipa.

Pored toga što je Požarevac pobedio Ivanjicu tokom prvenstva čak 6:1 na svom terenu, gostujuća ekipa je na ovaj meč došla sa reputacijom tima koji je prethodno izbacio Metalac Kolorado, ekipu iz Prve lige. Da su se znatno pojačali pokazali su u ovoj utakmici u kojoj su sve vreme bili ravnopravni rival, pa čak u drugom poluvremenu imali i vođstvo od 3:2. Tu prednost su stekli u prvom delu drugog poluvremena pošto se na odmor otišlo sa rezultatom 2:1 za domaće. Nakon šoka i preokreta gostiju, domaća publika koje je brojala preko 500 posetilaca i bila daleko tiša nego dvadesetak gostujućih navijača, se budi, i na delu pokazuje šta za jednu ekipu znači glasno navijanje.

Hala se pretvara u zaglušujuću prostoriju u kojoj ni daleko kvalitetnije ekipe od Ivanjice ne bi mogle da pruže svoj maksimum. To je pokrenulo i domaće igrače te u tom delu igre izgledaju kao prava prvoligaška ekipa. Takav odnos i polet sa tribina donosi najpre izjednačenje a potom i dva gola u mreži odličnog Lišanina, čiji su izleti van gola, utisak je, ipak koštali goste eventualne pobede.

Bilo kako bilo, svi oni koji su pratili ovaj meč nisu zažalili što su bili na tribinama i bili deo jedne fantastične atmosfere.

Pehar kapitenu Živadinoviću uručio je Branko Stojaković, predsednik FS Zapadne Srbije.

KOMENTARIŠI