Nekadašnji suosnivač i kratkotrajni član benda “The War On Drugs”, Kurt Vajl se otisnuo u solo vode debi albumom Constant Hitmaker (2008), da bi u narednoj deceniji postao jedan od najzanimljivijih svetskih rok frontmena, gitarista i autora.

Uz podršku benda „Vajolejtors“, Vajl je narednim izdanjima God Is Saying This to You i Childish Prodigy (2009), Smoke Ring For My Halo (2011), Wakin in a Pretty Daze (2013) i b’lieve I’m goin down (2015) ponudio moćan katalog pesama, živahnih i ekstatičnih, osunčanih i reflektivnih, prožetih maštovitim gitarskim poigravanjem, koje bi zvučale sjajno i pre 30, a biće sjajne i za 30 godina.

Sa Australijankom Kortni Barnet objavljuje zajednički Lotta Sea Lice, koji po mnogima biva jedan od najboljih albuma 2017. godine, a Kurtov značaj na muzičkoj sceni pokazuje i nastup ispred legendarnog Nila Janga pred 90.000 posetilaca na festivalu u Kvebeku. Konačno jesenas stiže sedmi album Bottle It In, koji je visoko rangiran na listama najboljih albuma u časopisa kakvi su Rolingstoun, NME

U trenutku kad se priprema za novi niz nastupa, među kojima je i „Arsenal“ 22. juna, Kurt je upravo objavio novi singl Timing Is Everything (And I’m Falling Behind za „Amazon mjuzik“.

„Volimo kad smo ovako svedeni, a odzvanja i zvučimo što je ‘življe’ moguće. Snimak je bio jedan od mnogih koji su konkurisali za mesto na novom albumu, ali umesto toga krećemo ovako da ih otkrivamo“, kaže Kurt.

Ranije su najavljeni nastupi na „Arsenalu 09“ američkog treš metal benda „Testament“ 19. juna, kantautora Mileta Kekina 20. juna i pank rokera „Hladno pivo“ 21. juna.

Komplet ulaznica za sva četiri dana „Arsenala“ košta samo 2.300 dinara preko „Tiket vižona“ (bivšeg „Eventima“), a u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u „Da Gama travelu“.

KOMENTARIŠI